2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(28)
Much unfriendly feeling towards computers has been based on the fear of widespread unemployment resulting from their introduction. Computers are often used as part of automated( 自动化的) production systems requiring a least possible number of operators, causing the loss of many jobs. This has happened, for example, in many steelworks.
On the other hand, computers do create jobs. They are more skilled and better paid, though fewer in number than those they replace. Many activities could not continue in their present form without computers, no matter how many people are employed. Examples are the check clearing ( 交换) system of major banks and the weather forecasting system.
When a form introduces computers, a few people are usually employed in key posts (such as jobs of operations managers) while other staff are w-trained as operators, programmers, and data preparation staff. After the new system has settled down, people in non-computer jobs are not always replaced when they leave, resulting in a decrease in the number of employees. This decrease is sometimes balanced by a substantial increase in the activity of the frim, resulting from the introduction of computers.
The attitudes of workers towards computers vary. There is fear of widespread unemployment and of the takeover of many jobs by computer-trained workers, making promotion for older workers not skilled in computers more difficult.
On the other hand, many workers regard the trend toward wider use of computers inevitable.They realize that computers bring about greater efficiency and productivity, which will improve the condition of the whole economy, and lead to the creation of more jobs. This view was supported by the former British Prime Minister, James Callaghan in 1954, when he made the point that new technologies hold the key to increased productivity, which will benefit the economy in the long ran.
11.The unfriendly feeling towards computers is developed from
A.the possible widespread unemployment caused by their introduction
B.their use as part of automated production systems
C.the least possible number of operators
D.the production system in steelworks
答案:A
12.The underlined word "They"(Line 1, Para.2) refers to __________.
A.computers
B.jobs
C.activities
D.systems
答案:B
13.According to Paragraph 2, without computers __________.
A.human activities could not continue
B.there could not be weather forecasting systems
C.many activities would have to change their present form
D.banks would not be able to go on with check clearing
答案:C
14.According to the passage, what results from the introduction of computers?
A.After re-training, all employees in the firm get new jobs.
B.A considerable proportion of people are employed in key posts,
C.The firrn keeps all of its original staff members.
D.The decrease in staff members may be balanced by the increase of firm activities.
答案:D
15.James Callaghan's attitude towards computers can be best described as __________.
A.doubtful
B.regretful
C.unfriendly
D.supportive
答案:D
【环球网校温馨提示】以上是《2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(28)》,更多内容关注环球网校成人英语三级频道。祝您考试成功!
编辑推荐
最新资讯
- 考生注意查收!成人英语三级考情分析2023-11-22
- 2022年下半年湖北成人学士学位英语考试时间:11月5日2022-07-27
- 云南农业大学2022学士学位英语考试准考证打印开始2022-06-20
- 2022年成人本科学位英语考试大纲汇总2022-06-14
- 2022年下半年成人英语三级模拟试题62022-06-01
- 2022年上半年江西科技学院学位英语考试延期2022-05-11
- 2022年学位英语《词汇与语法》专项复习指导练习(4)2022-04-24
- 2021年11月山西成人学位英语考试报名入口18日22时关闭 考生抓紧报考2021-10-18
- 2021年下半年华北电力大学学位英语考试时间11月2021-06-18
- 2020年学位英语语气模拟练习(二)2020-11-02