当前位置: 首页 > 自学考试 > 自学考试备考资料 > 2015年自考英语一阅读理解考点复习资料(1002)

2015年自考英语一阅读理解考点复习资料(1002)

更新时间:2015-10-02 08:38:23 来源:环球网校 浏览181收藏18

自学考试报名、考试、查分时间 免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

  环球网校自考频道为您提供自考各科目的复习资料和试题,供您复习备考之用,本文为2015年自考英语一阅读理解考点复习资料(1002),是考生必须要熟记和掌握的重点内容,请需要参加本科目考试的考生抓紧时间复习。10月自考即将到来,环球网校预祝广大考生顺利通过考试!更多自考各科目复习资料及试题请您持续关注环球网校自考频道!

  编辑推荐:2015年自考英语一重要考点复习资料汇总

  【阅读理解】The structure of a family takes different forms around the world and even in the same society. The family's form changes as it adapts to changing social and economic influences. Until recently, the most common form in North America was the nuclear family, consisting of a married couple with their minor children. The nuclear family is an independent unit. It must be prepared to fend for itself. Individual family members strongly depend on one another. There is little help from outside the family in emergencies. Elderly relatives of a nuclear family are cared for only if it is possible for the family to do so. In North America, the elderly often do not live with the family; they live in retirement communities and nursing homes.

  The information in the first paragraph is presented mainly through _____.

  A.listing statistics

  B.telling a story

  C.pointing out similarities

  D.pointing out differences

  正确答案:C

  答案解析:本题问的是:第一段的信息主要以何种方式陈述的?根据本段的陈述方式,并没有列出数据或者讲故事,而是通过描述共性而阐述出核心家庭的概念。因此C是正确的答案。

  编辑推荐:

  各省市自考次数|2015年4月各省市自考成绩查询入口

  各地2015年10月自考报名时间及报名入口

  自学考试历年真题大汇总|自学考试频道|自学考试论坛

分享到: 编辑:环球网校

资料下载 精选课程 老师直播 真题练习

自学考试资格查询

自学考试历年真题下载 更多

自学考试每日一练 打卡日历

0
累计打卡
0
打卡人数
去打卡

预计用时3分钟

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载

返回顶部