当前位置: 首页 > 成人英语三级 > 成人英语三级备考资料 > 2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(44)

2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(44)

更新时间:2018-02-24 09:40:36 来源:环球网校 浏览38收藏15

成人英语三级报名、考试、查分时间 免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

摘要   【摘要】2018年成人英语三级考试备考正热,同学们的复习计划准备好了吗?下面小编总结了《2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(44)》,帮助同学们从基础来复习。每天积累一点点,成功通过考试易如
  【摘要】2018年成人英语三级考试备考正热,同学们的复习计划准备好了吗?下面小编总结了《2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(44)》,帮助同学们从基础来复习。每天积累一点点,成功通过考试易如反掌!

  According to a survey, which was based on the responses of over188,000 students,today's traditional-age college freshmen are "morematerialistic and less altruistic (利他主义的)" than at any time in the 17 years ofthe poll.

  Not surprisingly in these hard times, the students' majorobjective "is to be financial-ly well off.Less important than ever is developing ameaningful philosophy of life." It fol-lows thenthat today the most popular course is not literature or history but accounting.

  Interest in teaching, social service and the"altruistic" fields is at a low.On the other hand, enrollment in businessprograms, engineering and computer science is way up.

  That's no surprise, either.A friend of mine (a sales representative from achemical company) was making twice the salary of her college instructors duringher first year on the job even before she completed her two-year associatedegree.

  While it's true that we all need a career, it is equally true thatour civilization has ac-cumulated an incredible amount of knowledge in fieldsfar removed from our own and that we are better for our understanding of theseother contributions, be they scientific or artis-tic.It is equally true that, instudying the diverse wisdom of others, we learn how to think.More importantly, perhaps, education teaches us to see theconnections between things, as well as to see beyond our immediate needs.

  Weekly we read of unions who go on strike for higher wages, onlyto drive their em-

  ployer out of business.No company; no job.How shortsighted in the long run!

  But the most important argument for a broad education is that instudying the accumu-lated wisdom of the ages, we improve our moral sense.I saw a cartoon recently which showsa group of businessmen looking puzzled as they sit around a conference table; one of them is talking on the intercom (对讲机):"Miss Baxter," he says,"could you please send in someone whocan distinguish right from wrong?"

  26.From the long-term point of view, that's what education really ought to be about.

  According to the author's observation, college students __________.

  A.have never been so materialistic as today

  B.have never been so interested in the arts

  C.have never been so financially well off as today

  D.have never attached so much importance to moral sense

  答案:A

  27.The students' criteria for selecting majors today have much to dowith __________.

  A.the influences of their instructors

  B.the financial goals they seek in life

  C.their own interpretations of the courses

  D.their understanding of the contributions of others

  答案:B

  28.By saying "While it's true that ...bethey scientific or artistic."(Para.5), the author means that__________.

  A.business management should be included in educational programs

  B.human wisdom has accumulated at an extraordinarily high speed

  C.human intellectual development has reached new heights

  D.the importance of a broad education should not be overlooked

  答案:D

  29.Studying the diverse wisdom of others can __________.

  A.create artistic interest

  B.help people see things in the right perspective

  C.help improve connections among people

  D.regulate the behavior of modern people

  答案:B

  30.Which of the following statements is true according to the passage?

  A.Businessmen absorbed in their career are narrow-minded.

  B.Managers often find it hard to tell right from wrong.

  C.People engaged in technical jobs lead a more rewarding life.

  D.Career seekers should not focus on immediate interests only.

  答案:D

  【环球网校温馨提示】以上是《2018年成人英语三级考试预测试卷及答案-阅读理解(44)》,更多内容关注环球网校成人英语三级频道。祝您考试成功!

  编辑推荐

  成人英语三级考试题型解析,事半功倍阿

  成人学位英语考试成功的三把关键钥匙

  成人学位英语考试时态答题巧点拨

  成人学位英语阅读理解分步骤做题技巧

分享到: 编辑:环球网校

资料下载 精选课程 老师直播 真题练习

成人英语三级资格查询

成人英语三级历年真题下载 更多

成人英语三级每日一练 打卡日历

0
累计打卡
0
打卡人数
去打卡

预计用时3分钟

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载

返回顶部