当前位置: 首页 > 成人英语三级 > 成人英语三级模拟试题 > 2020年成人英语三级考试:阅读理解练习题(27)

2020年成人英语三级考试:阅读理解练习题(27)

更新时间:2020-05-19 13:59:35 来源:网络 浏览110收藏11

成人英语三级报名、考试、查分时间 免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

摘要 平常多练习,考试时才能得心应手,为了帮助大家能高效备考成人英语三级,顺利获得成人高考学位证,环球网校小编整理了成人英语三级考试模拟练习《2020年成人英语三级考试:阅读理解练习题(27)》,希望有助于考生全面系统的复习考试!

2020年成人英语三级考试:阅读理解练习题(27)

To a large degree, the measure of our peace of mind is determined by how much we are able to live in the present moment. Irrespective of what happened yesterday or last year, and what may or may not happend tomorrow, the present moment is where you are — always!

Without question, many of us have mastered the neurotic art of spending much of our lives worrying about a variety of things — all at once. We allow past problems and future concerns to dominate our present moments, so much that we end up anxious, frustrated, depressed, and hopeless. On the flip side, we also postpone our gratification, ourstated priorities, and our happiness, often convincing ourselves that "someday" will be better than today. Unfortunately, the same mental dynamics that tell us to look toward the future will only repeat themselves so that "someday" never actually arrives. John Lennon once said, "life is what's happening while we're busy making other plans." When we're busy making "other plans", our children are busy growing up, the people we love are moving away and dying, our bodies are getting out of shape, and our dreams are slipping away. In short, we miss out on life.

Many people live as if life were a dress rehearsal for some later date. It isn't. In fact, no one has a guarantee that he or she will be here tomorrow. Now is the only time we have, and the only time that we have any control over. When our attention is in the present moment, we push fear from our minds. Fear is the concern over events that might happen in the future — we won't have enough money, our children will get into trouble, we will get old and die, whatever.

To combat fear, the best strategy is to learn to bring your attention back to the present. Mark Twain said, "I have been through some terrible things in my life, some of which actually happened." I don't think I can say it any better. Practice keeping your attention on the here and now. Your efforts will pay great dividends.

1.The purpose of this passage is to tell readers ________.

A. people who are busy making plans are living actively

B. how to help others overcome fear

C. we ought to learn to live in the present moment

D. someone who only enjoys the present time usually wastes his time blindly

2. It implies that ________.

A. many people know how to combat fear

B. it isn't necessary to fear for future

C. you can gain more happiness by postponing your gratification

D. some people make plans for their children in order to improve their own lives when they are elder some day

3.“Many people live as if life were a dress rehearsal” suggests that _________.

A. they always wish to be an actor or an actress

B. they believe that their present life is prepared for their future life

C. they are always busy making plan for future rather than keep their attention on the here and now

D. they all have a guarantee that they will be alive tomorrow

4. “Dividends”in the last paragraph means ________.

A. division of your happier and misery life

B. benefits in return for your efforts

C. money

D. difference between your current state of mind and what you were

5.Why are some people depressed and anxious day and night?

A. Because they fear they cannot pass their tests.

B. Because past problems and future concerns dominate their present moment.

C. Because the people they love want to leave them alone.

D. Because they make some mistakes in the past.

成人英语三级考试阅读理解答案见下页

参考答案及解析:

1.答案C。

详解:从文章的大意分析中可知,文章的中心思想在于告诉我们应该学会把握现在,生活在现在。C项的说法与此一致。D项说法与文章意思悖离,不对。A项和B项文章未提到,故也不对。

2.答案B。

详解:文章第三段第三句指出,事实上,没有人能保证他或她明天将活着。作者在这一段的主要论题是告诉人们不必为未来担心,所以这句话暗示我们为未来担心恐惧是没必要的。B项说法正确。文章最后一段虽然指出了战胜恐惧的最佳策略,但并非说许多人知道怎样战胜恐惧,故A项不对。从文章第二段第三句可知,我们未感恩地生活,指望日后会更好,但我们并没获得更好的幸福,故C项不对。D项说法与文章意思不符,也不对。

3.答案C。

详解:这句话出现在第三段第一句,意思是很多人的生活好像在为将来的“正式”生活做准备。作者在这里是承接上一段的内容。上一段作者指出很多人总是忙着为将来的生活做计划,而未把握现在,结果错过了生活 可见,C项符合此意,作者暗示的是很多人的生活好像在为将来的生活做准备,并不是说这些人相信这一点,故B项不对。A项误解该句话的含义,故不对。

4.答案B。

详解:dividends本意是“投入股份得到的回报”,这里指“努力得到的结果”B项符合此意。

5.答案B。

详解:从文章第二段可知,因为过去的麻烦和未来的担心控制了他们现在的生活,所以他们变得忧虑。B项正确。A项、C项和D项文章均未提到。

以上就是“2020年成人英语三级考试:阅读理解练习题(27)”的全部内容。点击下方免费下载按钮,即可获得成人英语三级考试题型答题技巧、备考指导、复习精华等备考资料。环球网校友情提示:备考2020年成人英语三级考试的考生,为避免错过考试报名,建议您 免费预约短信提醒服务,预约成功,可及时获得短信提醒。

分享到: 编辑:yangjngwen

资料下载 精选课程 老师直播 真题练习

成人英语三级资格查询

成人英语三级历年真题下载 更多

成人英语三级每日一练 打卡日历

0
累计打卡
0
打卡人数
去打卡

预计用时3分钟

成人英语三级各地入口
环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载

返回顶部