当前位置: 首页 > 成人英语三级 > 成人英语三级备考资料 > 2017年成人英语三级阅读理解简单练习(12)

2017年成人英语三级阅读理解简单练习(12)

更新时间:2016-12-19 16:08:37 来源:环球网校 浏览114收藏34

成人英语三级报名、考试、查分时间 免费短信提醒

地区

获取验证 立即预约

请填写图片验证码后获取短信验证码

看不清楚,换张图片

免费获取短信验证码

摘要   【摘要】环球网校为您整理《2017年成人英语三级阅读理解简单练习(12)》,希望通过这些复习资料帮助同学们复习到更多知识点,查漏补缺,更多内容尽在环球网校自学考试频道!  The Chinese of 3500 years
  【摘要】环球网校为您整理《2017年成人英语三级阅读理解简单练习(12)》,希望通过这些复习资料帮助同学们复习到更多知识点,查漏补缺,更多内容尽在环球网校自学考试频道!

  The Chinese of 3500 years ago believed that the earth was a chariot, and the sky was a curved canopy(天空)stretched above it. The canopy was nine layers thick, and it sloped slightly to the northwest, as a cataclysm(地陷)had broken one of its supporting columns. This gentle slope explained the movement of the stars from east to west.

  According to these ancient Chinese beliefs, the sun spent the night on earth and ascended to the sky each morning from the luminous valley of the earth by climbing the branches of an immensely tall sacred tree. To the Chinese people, the sun was the incarnation of goodness, beauty, and truth. In popular imagination, the sun was represented as a cock that little by little assumed human form. His battles with the dragons, which personified evil in their beliefs, accounted for momentary disappearances of the sun that men now call eclipses. Many of the Chinese people worshiped the sun, but in the vast and complicated organization of the Chinese gods, the sun was of only secondary importance.

  Along with these unsophisticated beliefs about the sun, the Chinese evolved a science of astronomy based upon observation—though essentially religious—which enabled them to predict eclipses of the sun and the movement of the stars. Such predictions were based on calculations made by using a gnomon(【天文】日晷仪指针)—an object whose shadow could be used as a measure, as with a sundial or simple shadow pointers. Moreover, with the naked eye, the Chinese observed sunspots, a phenomenon not then known to their contemporaries.

  1. The ancient Chinese believed that the earth ______.

  A. was a chariot B. sloped to the northwest

  C. was supported by columns D. had nine layers

  [答案]A

  【精析】第一段第一句……the earth was a chariot,……可知正确答案选A.

  2. To the Chinese people, the sun represented ______.

  A. the primary god B. evil

  C. goodness, beauty and truth D. combat

  [答案]C

  【精析】由文中第二段To the Chinese people, the sun was the incarnation of goodness, beauty, and truth可知正确答案为C.本题的关键是了解incarnation的意思,意为“化身,具体化”。

  3. The sun‘s disappearances were thought to be caused by ______.

  A. fights with cocks B. fights with dragons

  C. a scientific phenomenon D. eclipse

  [答案]B

  【精析】由文章第二段倒数第二句"His battles with the dragons, ...accounted for…"可知正确答案为B.做题的关键在于正确理解account for的意思,意为“是……的原因”。

  环球网校友情提示成人英语三级论坛,将有更多成人英语三级考友与您一起备考。

编辑推荐

2017年成人英语三级考试备考:紧抓往年试题

2017成人英语三级考试过关秘笈:提高猜词能力

2017成人英语三级阅读理解你不妨试试这五步


  【摘要】环球网校为您整理《2017年成人英语三级阅读理解简单练习(12)》,希望通过这些复习资料帮助同学们复习到更多知识点,查漏补缺,更多内容尽在环球网校自学考试频道!

  4. Ancient Chinese astronomy could be accurately described as ______.

  A. entirely religious in nature B. based on legendary figures

  C. advanced in some areas D. completely unsuccessful

  [答案]A

  【精析】文中第三段第一句Along with these unsophisticated beliefs about the sun, the Chinese evolved a science of astronomy based upon observation-though essentially religious-which enabled them to predict eclipses of the sun and the movements of the stars可知选 A.其中两个破折号中间的essentially religious(本质上有宗教性质的)是解题的关键。

  5. Implied but not stated: ______.

  A. The sun was worshiped by all the Chinese people

  B. The sun was thought of as a cock

  C. Chinese religion and astronomy were closely interrelated

  D. Sundials were first used by the Chinese

  [答案]D

  【精析】题干问隐含有而文中未陈述的有……,A、B、C三项在文中都能找到,故选D.

  环球网校友情提示成人英语三级论坛,将有更多成人英语三级考友与您一起备考。

编辑推荐

2017年成人英语三级考试备考:紧抓往年试题

2017成人英语三级考试过关秘笈:提高猜词能力

2017成人英语三级阅读理解你不妨试试这五步

分享到: 编辑:环球网校

资料下载 精选课程 老师直播 真题练习

成人英语三级资格查询

成人英语三级历年真题下载 更多

成人英语三级每日一练 打卡日历

0
累计打卡
0
打卡人数
去打卡

预计用时3分钟

环球网校移动课堂APP 直播、听课。职达未来!

安卓版

下载

iPhone版

下载

返回顶部